USA VENDER NU TILBAGE TIL VERDEN !

DEN 24. NOVEMBER:

Endelig skete det ! Præsident Trump kom til fornuft i aftes.  Hvis det ellers er et ord, man med rimelighed kan bruge om ham.....    Han og hans merrymen har nu reelt erkendt, at Joe Biden har vundet det amerikanske præsidentvalg. Endda vundet det stort.  Jo flere stemmer Trump forlangte at få talt igen, desto flere stemmer viste det sig, at Biden havde fået.    Tilbage står, at det republikanske parti ( hvis det stadig reelt eksisterer ) har en masse porcelæn at klinke.  Og som Berlingeren beskriver i detaljer i dag, så venter der Trump et retsligt stormvejr, så snart han har forladt Det Hvide Hus den 20. januar.  Også selv om han selv og/eller Biden skulle finde på at benåde ham.  Benådninger gælder kun for eventuelle føderale forbrydelser begået, mens han var præsident.  Det bliver interessant at følge – selv om de fleste af os nok synes, vi har spildt tid nok på dette mærkelige menneske

Biden er nu i fuld gang med at udnævne sine nærmeste medarbejdere. Og indtil videre er hans udnævnelser meget lovende. Også set fra et europæisk synspunkt. USA vender tilbage til verden!

EU og EUs medlemslande har da også ønsket Biden tillykke med valget. Og EUs formand, Charles Michel, inviterede i går Biden til et topmøde i Bruxelles næste år.  Møder, der stort set har ligget stille i Trump-årene, da man på forhånd vidste, at møder med ham kom der kun ubehageligheder og ikke noget positivt ud af.  EU med sine 448 mill. indbyggere og USA med sine 328 millioner har meget tilfælles.  Herunder en meget omfattende samhandel  ( i 2019 var den på 720 milliader dollars – ca. en tredjedel af al international handel ).

EUs Delegation i Washington er EUs største.  Dertil kommer hvert af de 27 medlemslandes ambassader.  Delegationen koordinerer et meget omfattende dagligt samarbejde med ambassaderne.  På samme måde er USAs Mission ( ambassade ) ved EU i Bruxelles meget stor. Og når den snart ikke længere bliver ledet af én af Trumps finansielle og politiske støtter, der gør alt for at genere EU-samarbejdet, så kommer der helt sikkert en masse positivt ud af det europæisk-amerikanske samarbejde.  På det bilaterale mellem de to og på verdensplan.

Der er interessante og spændende tider at se frem til.



Comments

Popular posts from this blog

DANSKTALENDE ROBERT HABECK - MULIG KOMMENDE TYSK FORBUNDSKANSLER

DEN 2. OKTOBER 1972: FESTDAG FOR DANSK TILSLUTNING TIL EF

DET DANSKE SPROG KAN VÆRE MEGET DRILSK !