OM CORONA - OG HVAD DER MÅSKE SKER FREMOVER

DEN 30. SEPTEMBER:

Trods fristelsen til at gøre det vil jeg undlade i dag at skrive om det amerikanske præsidentvalg og især om TV-debatten i nat mellem de to kandidater.  For mig står den nærmest som endnu et tegn på en meget trist degeneration af amerikansk politik Trist for os allesammen – undtagen Putin og hans kumpaner.

I stedet vil jeg kort omtale CORONA situationen. Verden har lige rundet 1 million døde på kun 10 måneder. Og selv om Stalin engang sagde: Én mands død er en tragedie. En million menneskers død er statistik!, så er det selvsagt yderst trist og tragisk. Tænk på alle de liv og dygtige mennesker, der er blevet spildt.  Hvis man vil have en oversigt over den daglige udvikling bare i Europa og i dets enkelte lande, så kan man se det på denne hjemmeside, der dagligt opdateres af EUs agentur for sygdomskontrol i Stockholm:

https://www.ecdc.europa.eu/en/cases-2019-ncov-eueea 

Og vi er som bekendt slet ikke ude af problemerne endnu. WHO og mange andre har meget dystre forudsigelser om den kommende mulige udvikling. Og den er svær at spå om, fordi virussen åbenbart har det med at mutere, at lave sig selv om, så den måske bliver endnu farligere.

Heldigvis er der en vaccine på vej. Ikke Trumps rengøringsmiddel og ”vacciner” fra andre fusentastere.  Men der er sat så store ressourcer ind på at finde en effektiv vaccine verden over, at al logik siger, at den kommer.   Men hvornår?   Og når først den er kommet og professionelt godkendt, så skal den først produceres, og befolkningerne vaccineres.  Det tager måneder om ikke år.   Og virker den så 100 %? Formentlig ikke.  De vaccinerede kan ikke vide sig komplet sikre på, at nu bliver de ikke syge, hvis virussen kommer forbi igen.  Og hvad gør man med de ret mange mennesker, der siger, de vil nægte at lade sig vaccinere?

Jeg siger ikke dette, fordi jeg er fatalist og ikke ser lyset forude. Men man skal være realitisk og ikke regne med, at redningen og en ”alt-er-godt-situation” ligger lige om hjørnet.

I stedet må vi – ud over bekæmpelsen af virussen og udviklingen af en vaccine – i høj grad til at koncentrere os mere om, hvordan corona situationen kan bruges til at forbedre vores allesammens daglige liv og gøren.  Der skal sluges nogle kameler og tænkes nyt.  Og det har vi sikkert også godt af en gang imellem.  Når det nu ikke kan være anderledes.

Foto af det belgiske logo for CORONA  ( og det er ikke Trumps hår 😊 ):



Comments

Popular posts from this blog

DANSKTALENDE ROBERT HABECK - MULIG KOMMENDE TYSK FORBUNDSKANSLER

DEN 2. OKTOBER 1972: FESTDAG FOR DANSK TILSLUTNING TIL EF

DET DANSKE SPROG KAN VÆRE MEGET DRILSK !