VERDENS BOGDAG - OG DE MANGE SPÆNDENDE BOGBYER

DEN 23. APRIL:

I dag er det VERDENS BOGDAG.  Den er indstiftet i 1995 af UNESCO, FN’s organisation for uddannelse, videnskab og kultur. Og den er inspireret af en gammel tradition i Katalonien i Spanien, hvor enhver på denne dag giver en bog og en rose til den, man holder af.

Formålet med Verdens Bogdag er at støtte læsningen og ophavsretten.  Det kan være fysiske, ”gammeldaws” bøger  ( 90 % af alle trykte bøger i verden er trykt siden 1961 ) eller det kan være e-bøger. Ved du forresten, at du gratis kan låne e-bøger ( og ofte også lydbøger ) til din computer, tablet eller mobil på biblioteket ? Snak med dit bibliotek – eller kig indenfor på eReolen.

Og så er der også de mange BOGBYER verden over – og også mange steder i Danmark. F.eks. i Skørping, Ingstrup, Ebeltoft, Kalundborg, Torup og på Langeland.  Her kan man købe fantastiske bøger – ofte let brugte – til fantastisk lave priser.  Det er godt for genbrug af bøger. Det er godt for læserne. Og det er godt for liv og aktivitet i den by eller ofte landsby, hvor bogbyen ligger.  Lav din næste udflugt til én af de danske bogbyer – eller gerne til flere af dem.

Jeg vedlægger mere information om bogbyer, herunder adresser m.v. på de danske bogbyer. 

Jeg vedlægger også vor lille beskrivelse af, hvordan man bedst kommer i gang med at starte en bogby.  Der er helt sikkert plads til mange flere – til glæde for alle !

Liselotte og jeg har i mange år været meget aktive for at støtte Bogbyer.  Så på denne – VERDENS BOGDAG – skal vi naturligvis have et ekstra lille glas i vor Café på vor terrasse – imens vi måske citerer hyggeligt fra en herlig, inspirerende bog 😊



Comments

Popular posts from this blog

DANSKTALENDE ROBERT HABECK - MULIG KOMMENDE TYSK FORBUNDSKANSLER

DEN 2. OKTOBER 1972: FESTDAG FOR DANSK TILSLUTNING TIL EF

DET DANSKE SPROG KAN VÆRE MEGET DRILSK !