VACCINERNE - UD MED VRØVL - IND MED FACTS

DEN 24. MARTS:

Der siges og skrives for tiden meget om VACCINE-SITUATIONEN i EU.  Og det er der også god grund til.  Det er bare sørgeligt, at der også siges så meget uinformeret vrøvl om sagen   

Mit emne i dag er at prøve at få nogle vigtige FACTS på bordet.

1.     EU landene blev sidste år enige om, at støtte til produktion af vaccine, kontrol af den og indkøb af den skal ske i fællesskab – administreret af EU-Kommissionen. Læs mere om den vedtagne EU VACCINE STRATEGI  HER

2.     EU har fra EUs budget afsat 2,7 milliarder € ( 20 milliarder kr. ) til forskning og anden støtte for produktion af COVID-19 vaccinen, samt til indkøb af vaccinen. Derudover er EIB ( Den europæiske Investeringsbank ) også klar med fordelagtige lån til de producenter, der ønsker at gøre brug af dem.

3.     EU-kommissionen har indtil dato lavet fælles købsaftaler med 6 store producenter. Der er lavet konkrete aftaler for køb af 2,8 milliarder doser vacciner. 

4.     Når en producent er klar med en vaccine, skal den som alle andre lægemidler, der vil have ret til at blive markedsført i alle 27 EU-lande + i EØS-landene, godkendes af  EMA– EUs Lægemiddel Agentur EMA – Amsterdam.   Indtil nu har 3 producenter fået deres vacciner godkendt. Og flere af de øvrige har søgt officielt og er under behandling.  Formålet er naturligvis at sikre, at vaccinerne er sikre og ikke har uønskede bivirkninger.

5.     Når en vaccine er godkendt af EMA, kan den fordeles til medlemslandene.  Man har i fællesskab vedtaget, at fordelingen i princippet sker efter befolkningernes størrelse.

6.     Derefter er det landenes nationale myndigheder, der er ansvarlige for vaccinens brug.  Hvilke grupper har prioritet?  Hvordan organiseres selve vaccinationen?  Hvordan skal folk testes og hvor ofte?

7.     EUs agentur for Sygdomsbekæmpelse i Stockholm følger udviklingen nøje dag for dag.  Her er deres COVID-19 VACCINE TRACKER

Her kan man dag for dag følge, hvordan udrulningen af vaccinerne sker.

8.     EU-Kommissionen fremlagde tidligere i marts et konkret forslag om et gratis  EU GREEN CERTIFIKAT – et ”vaccine-pas” til alle, der er blevet færdigvaccineret, eller er testet for meget nylig, eller er blevet rask igen efter at have været ramt af COVID-19.   EU foreslår, at det skal træde i kraft for hele EU fra den 1. juni i år.    Læs mere om det HER

Det skal være et meget vigtigt led i genåbning af landene, herunder cafeer og restauranter, rejser, turisme, m.v.

9.     I en situation som den igangværende pandemi bliver folk, herunder også politikere og journalister, let stressede, og tager beslutninger og laver beskrivelser, der ikke er baseret på de faktiske forhold.  Det er farligt – meget farligt for os allesammen, der gerne  hurtigt og så effektivt som muligt skulle slippe fri for at blive ramt af denne væmmelige virus i alle dens former og forklædninger.

10.  Til gengæld er det så også kanon-vigtigt, at vi som borgere allesammen opfører os forsvarligt og gør, som det er blevet besluttet og anbefalet.  Alt andet er meget uansvarligt og direkte usolidarisk   !!

 


Comments

Popular posts from this blog

DANSKTALENDE ROBERT HABECK - MULIG KOMMENDE TYSK FORBUNDSKANSLER

DEN 2. OKTOBER 1972: FESTDAG FOR DANSK TILSLUTNING TIL EF

DET DANSKE SPROG KAN VÆRE MEGET DRILSK !