VIRUS - DEN ULTIMATIVE PARASIT

DEN 29. DECEMBER:

Det må være på tide at fortælle lidt om VIRUS.  Man kalder den: den ultimative parasit. Ordet virus kommer fra latin og betyder: slim eller gift.   Den blev første gang videnskabeligt identificeret i 1892, men har formentlig altid eksisteret.

Kort fortalt er den en smitsom mikroorganisme, der trænger ind i og udnytter levende celler og kan formere sig i disse celler.  Udenfor er den en livløs organisme.

Virus er årsag til mange sygdomme.  Nogle af dem er rimeligt fredelige såsom forkølelse, mave-tarm infektioner, influenza, røde hunde og mæslinger.  Andre er meget alvorlige. Det glæder virus-sygdomme som kopper, AIDS, hundegalskab, gul feber og Ebola.  Og nu altså COVID-19.  Det er i tidens løb lykkedes at finde vacciner mod de fleste af dem.

 

Èn af dem, INFLUENZA, har sit navn fra italiensk, der igen har det fra latin.  Det står for ”indflydelse”.  In for ind – og fluere for flyde.   Hvorfor det?  Fordi man i tidligere tider i astrologien troede, at sygdommen skyldtes påvirkning fra himmellegemerne.

Virus-tegn:                                   

Comments

Popular posts from this blog

DEN 2. OKTOBER 1972: FESTDAG FOR DANSK TILSLUTNING TIL EF

DANSKTALENDE ROBERT HABECK - MULIG KOMMENDE TYSK FORBUNDSKANSLER

DET DANSKE SPROG KAN VÆRE MEGET DRILSK !