DANSKTALENDE ROBERT HABECK - MULIG KOMMENDE TYSK FORBUNDSKANSLER

DEN 5. OKTOBER:

Jeg synes, det er meget vigtigt, at man også kender til de politiske forhold og de politiske ledere i vore nabolande. I nutidens Europa har de også stor betydning ud over deres eget land. 

Forleden skrev jeg om den nye belgiske 7-parti regering under den flamske liberale statsminister Alexander de Croo.   I dag vil jeg fortælle lidt om en tysk politiker, der måske får afgørende betydning ved og efter forbundsdagsvalget næste år.

Han hedder ROBERT HABECK.  Han er født i 1969 i Lübeck og er formand for De Grønne i Tyskland – et parti, der som bekendt går stærkt frem for tiden.

Han er særlig interessant i Danmark, fordi han har studeret på Roskilde Universitetscenter, forstår dansk og er meget interesseret i og vidende om Danmark. Og han har sammen med sin familie boet i det dansk-tyske grænseland, mest i Flensburg, siden 2001.   Han er sammen med sin kone , Andrea Paluch, også forfatter. Og de boede i en periode i det såkaldte Brecht Haus i Svendborg. Det er Bertold Brechts bolig fra hans år i Danmark 1933-39. Den kan nu lejes af forfattere, der har brug for ro til skrive i en periode.   Se billedet af det flotte hus ved Svendborgsund nedenfor.

Robert Habeck har den grundlæggende opfattelse, at han ikke kun hører hjemme dér, hvor hans modersmål (tysk) tales.

Politisk er han formand for De Grønne i Schleswig-Holstein og var fra 2012-18 vice-ministerpræsident i landsdelen med ansvar for energi, landbrug og miljø.  Han trak sig i 2018 tilbage som minister for at hellige sig jobbet som formand for De Grønne i hele Tyskland.

I øvrigt har han tilbudt samarbejde med Sydslesvigsk Vælgerforening, det danske mindretals parti. Men det blev straks afvist.

Flensborg Avis har lavet dette interview med ham:

MIT LIV MED DANMARK:  https://youtu.be/4gGGJ9gHo00

De Grønnes hjemmeside fortæller mere om ham (på tysk): https://www.gruene.de/leute/robert-habeck

Med andre ord: hold godt øje med ham i den kommende tid. Lige pludselig kan han måske være Tysklands forbundskansler – eller have en anden vigtig post efter det næste valg i 2021.

Fotos:


Robert Habech ( 1969- )

                                                               Brecht Haus, Svendborg




Comments

Popular posts from this blog

DET DANSKE SPROG KAN VÆRE MEGET DRILSK !

DEN 2. OKTOBER 1972: FESTDAG FOR DANSK TILSLUTNING TIL EF