OM BELGIENS NYE REGERING FRA I DAG

DEN 1. OKTOBER:

I dag får vi her i Belgien en ny regering. Det er den såkaldte Vivaldi-regering, som jeg skrev om for få dage siden ( den 26. september ).  Den nye statsminister bliver 44-årige Alexander de Croo, en flamsk liberal politiker, der indtil nu har været vice-statsminister og finansminister.  Han er økonom – uddannet i Bruxelles og i Chicago. Den nye regering er dannet af 7 forskellige politiske partier. Navnet Vivaldi bruges, fordi partiernes partifarver svarer til Vivaldis ”De fire Årstider”.  Der er tradition for at give belgiske koalitionsregeringer særlige navne. En tidligere regering blev f.eks. kaldt ”à la suedoise”, ”som svensk”, fordi de ledende partier havde gult og blåt som deres partiparver.

De Croo regeringen har lavet et arbejdsprogram, der er meget omfattende for de kommende 4 år.  Den er stærk pro-europæisk og skal i slutningen af sin mandatperiode stå for det belgiske EU formandskab i 2024.

De Croo har privat også gjort sig bemærket som aktiv forkæmper for ligestillingen mellem mænd og kvinder. Sidste år skrev han en bog, der hedder: The Century of Women.

Hvis man vil følge belgisk politik i et seriøst belgisk medie på engelsk, så er THE BRUSSELS TIMES en god mulighed:   www.brusselstimes.com

Foto af statsminister Alexander de Croo:



Comments

Popular posts from this blog

DANSKTALENDE ROBERT HABECK - MULIG KOMMENDE TYSK FORBUNDSKANSLER

DEN 2. OKTOBER 1972: FESTDAG FOR DANSK TILSLUTNING TIL EF

DET DANSKE SPROG KAN VÆRE MEGET DRILSK !