NY VIVALDI REGERING PÅ VEJ I BELGIEN

DEN 26. SEPTEMBER:

Hvad sker der lige nu omkring en NY REGERING HOS OS I BELGIEN ?

Det seneste parlamentsvalg her i landet fandt sted den 26. maj 2019, alt for nøjagtig 16 måneder siden. Siden da har man - næsten traditionen tro - forhandlet om dannelsen af en ny regering.  Jo, jo - vi har skam en regering i fuld vigør, ikke mindst hvad Coronaen angår. Den ledes af Sophie Wilmès fra de liberale.  Og dens bundne opgave for en begrænset tidsperiode er netop coronaen.  Samtidig skal man huske, at det føderale land Belgien har 5 regeringer - ud over forbundsregeringen.  Så selv om der i en tid ikke er en egentlig centralregering, så kører tingene alligevel.

Men NU er der håb forude !  I alt 7 af landets mange partier har næsten færdigforhandlet et regeringsgrundlag. Og UDEN de nationalistiske flamske partier helt til højre.  Man kalder allerede den nye regering VIVALDI. Hvorfor ? Fordi de deltagende partiers farver får folk til at tænke på Vivaldis "De fire årstider": Blå ( farven for vinter og for de liberale), Grøn ( forår og Ecolo-De Grønne ), Rød ( sommer og socialisterne), og Orange ( efterår og partiet CD&V ).

Den nye regering tiltræder efter planen på torsdag den 1. oktober.

Og Europa spiller også en direkte rolle på den måde, at man ifølge belgisk TV har lånt Europa-Parlamentets mødesal i Bruxelles til det belgiske parlaments møde, der skal stemme om den nye regering. Hvorfor?  Fordi corona-kravene om afstand mellem folk betyder, at der ikke er plads i det belgiske parlaments mødesal. 

Foto af Antonio Vivaldi ( 1678-1741 ):



Comments

Popular posts from this blog

DANSKTALENDE ROBERT HABECK - MULIG KOMMENDE TYSK FORBUNDSKANSLER

DEN 2. OKTOBER 1972: FESTDAG FOR DANSK TILSLUTNING TIL EF

DET DANSKE SPROG KAN VÆRE MEGET DRILSK !