KAN MAN SPISE TANG? OG DRIKKE TANG-ØL ?


DEN 12. JULI:

Det er altid sjovt at prøve noget nyt. Det gjorde vi forleden dag. KLUB ODSHERRED havde inviteret os til et spændende arrangement om TANG.  Ja, du læste rigtigt. Indtil nu forbandt jeg tang med det ildelugtende, halvrådne, sorte stads, man af og til møder på stranden.  Og selvfølgelig også med de flotte tang-hustage på Læsø.  Det er de tage, der ligesom hænger med ”ørerne” og på en måde ser ud til at være lidt kede af det   Men tang er – som så meget andet – minsandten også en dejlig spise.  Det prøvede vi – med stor fornøjelse.

En ny dansk start-up virksomhed i Nykøbing Sjælland hedder DANSK TANG.  Den besøgte vi. Først fik vi en fin forklaring om, hvad tang er for en størrelse. Om hvor mange forskellige slags, der findes – afhængig af stedet, vandets saltindhold, osv. Odsherred er ét af de allerbedste steder at høste tang. Hvorfor?  Fordi landskabet er omgivet af hele tre have og fjorde: Isefjorden, Kattegat og Sejerøbugten. Hver med deres form for tang.  Og så var det ned til den nærliggende Isefjord, på med vaderne og ud for at finde mindst 7 forskellige slags tang.  Nogle af os blev dog på land.  Der skulle jo nogen til at tage fotos af den brave indsats. Og så var der også det med vandstanden 😊  "

Arrangementet sluttede med, at vi spiste den herligste tang-mad og skyllede det hele ned med dejligt tang-øl.     Jeg skal hilse og sige, at det smagte godt !

Man kalder i øvrigt også tang for "havets grønsager"!

Og så spørger I selvfølgelig, om der findes opskrifter?  Ja, det gør det i høj grad.

Gå ind på DANSK TANGs hjemmeside:   https://www.dansktang.dk   De har masser af spændende opskrifter.   Og hvis man søger på Google, så er der mange, mange flere.  Vil man søge også på de engelsk-sprogede opskrifter, så skal man naturligvis søge på det engelske ord for tang:  SEAWEED.

Tang-øl brygges i forskellige former af Herslev Bryggeri i Roskilde.

Og her i vort område kan man f.eks. købe alle herlighederne på Lokalkompagniet i Nykøbing Sjælland, en spændende butik m.v. på hovedgaden i byen. Se mere på: www.lokalkompagniet.dk

Go’ fornøjelse! Comments

Popular posts from this blog

MIN BÅLTALE TIL SANKT HANS I HØVE

OM KAFFE

OM VISDOMSTÆNDER, BLINDTARME OG HALEBEN