EU TOPMØDETS BESLUTNINGER - FLERE DETALJER


DEN 22. JULI:

Mens støvet lægger sig og mange puster ud efter det fire døgn lange møde i Det europæiske Råd, er der tid til at gå lidt mere i detaljer med de mange vigtige beslutninger, som blev taget.  Herunder fordelingen af den store hjælpepakke til de hårdest ramte medlemslande, det syv-årige budget 2021-27 og spørgsmålet om, hvad der konkret blev besluttet om respekten for EUs regler og værdier, hvis man vil modtage penge fra EU  ( læs: især Ungarn og Polen ).

Disse punkter vil jeg vende tilbage til, når vi kender resultatet af Europa-Parlamentets holdning til de mange beslutninger. Parlamentet mødes i morgen, den 23. juli, for at diskutere og stemme om beslutningerne. Og som alle ved, er det ikke mindst Parlamentet, der holder hårdt på, at lande skal overholde EUs regler og værdier, hvis de vil modtage penge.

Formand Charles Michel sagde i går morges, da han holdt sin briefing for pressen:  Rule of law is a decisive criteria for budget spending.  Klarere kan det vel ikke siges.  Jeg vender tilbage til, hvordan det i praksis vil blive gennemført.

Det tyske formandskab med kansler Angela Merkel spillede naturligvis en central rolle i Det europæiske Råds møde og beslutninger.  Og det vil det også sammen med EU Kommissionen gøre i de kommende måneder, når beslutningerne skal gennemføres i praksis.  Tyskland er formand indtil nytår. Derefter overtager Portugal formandskabet i første halvdel af 2021 – fulgt af Slovenien i efteråret. Og i første halvdel af 2022 sidder Frankrig for bordenden.

I får lige logo’et for det tyske EU formandskab med – her projekteret op på Brandenburger Tor i Berlin:



Comments

Popular posts from this blog

DANSKTALENDE ROBERT HABECK - MULIG KOMMENDE TYSK FORBUNDSKANSLER

DET DANSKE SPROG KAN VÆRE MEGET DRILSK !

DEN 2. OKTOBER 1972: FESTDAG FOR DANSK TILSLUTNING TIL EF