TOPMØDER OM CORONA-KRISEN


I går var der hele to topmøder, som drejede sig om Corona-epidemien.  Det ene var i gruppen af G 20 lande – de 19 største og vigtigste lande i verden samt EU.  Saudi Arabien er for tiden formand.  Det er stats- og regeringscheferne samt centralbankdirektørerne, der deltager.



Det andet var et topmøde mellem det 27 EU lande med belgieren Charles Michel som formand.



Begge topmøder fandt sted som video-konferencer.



På begge møder blev man enige om, at denne globale krise skal forsøges løst på globalt plan.  Man skal samarbejde tæt for at komme videre – både med selve krisen nu og i tiden bagefter.  Der var enighed om de initiativer, der allerede er taget. Og man lagde planer for den kommende tid.



For EUs vedkommende enedes man om at styrke de ydre grænser yderligere og at sikre, at de midlertidige lukning af interne grænser mellem medlemslandene blev gjort så fleksible og kortvarige som muligt. Man vil i fællesskab bekæmpe de falske nyheder, der cirkulerer om krisen, og man vil i fællesskab indløbe medicinsk udstyr.  Man vil følge WHOs anbefalinger om at styrke antallet af tests. Og man vil styrke forskningen af betydning for krisen.  Man beder Kommissionen om at forberede planer for tiden efter krisen – hvordan man kommer videre. En ”exit strategy”. Og man er enig om, at der bør laves et særligt europæiske krisestyrings center.



Man er derimod ikke (endnu) enige om, hvordan de store omkostninger ved krisen bør finansieres og fordeles fremover. Ni medlemslande har foreslået EURO-bonds ( Euro-obligationer ) som en del af den fremtidige løsning. Det er især Tyskland og Holland imod.



Det var også i går, at Kommissionens formand Ursula von der Leyen holdt en meget personlig og stærk tale på en særlig session i Europa-Parlamentet om Europa og Corona-krisen.  Se mere her:  ( tekst og video ):




Follow-up til mine kommentarer i går om slægtsforskning:

Jeg er blevet bekendt med en anden service, der i høj grad er gratis, og som kan hjælpe med at søge informationer om ens slægt og forfædre.



Den hedder:  GEANET   og har denne adresse:  https://en.geneanet.org/ 



Tjenesten har oplysninger om 7 millioner personer, har 4 millioner medlemmer og 1,2 millioner ”slægts-træer”.  Hvis man f.eks. søger på navnet Niels Thogersen, får man 355 resultater.  Der er mange overlappende informationer – og også om andre end mig. 

Prøv selv at lege med den.  Pludselig får du måske en masse nye informationer.



Til sidst lidt opfølgning til mine ord i går om, at verden trods alt er andet end Corona-krise.  Det vil mine daglige kommentarer også være.  I den kommende tid vil jeg bl.a. omtale det kommende polske præsidentvalg den 10. april (hvis det afholdes), den fortsatte krise ved den græsk-europæiske – tyrkiske grænse og initiativer på flygtningeområdet.  Jeg vil også snart komme tilbage til EUs budget for de kommende 7 år.     Der er emner nok at tage fat på.

Comments

Popular posts from this blog

DANSKTALENDE ROBERT HABECK - MULIG KOMMENDE TYSK FORBUNDSKANSLER

DET DANSKE SPROG KAN VÆRE MEGET DRILSK !

DEN 2. OKTOBER 1972: FESTDAG FOR DANSK TILSLUTNING TIL EF