DAGEN I DAG: 4. august: AT REJSE ER AT LEVE !

 

DAGENS POINTE:  At rejse er at leve ! Det kendte citat af H.C.Andersen, der døde i dag for 146 år siden. Og det er så sandt, som det er sagt! En fantastisk og nem måde at rejse på er krydstogter. Vi har selv indtil nu haft 16 af dem. Tværs over både Stillehavet og Atlanterhavet. Halvt rundt om Australien og New Zealand. Helt op til det polare Svalbard. Og kreuz und quer i Middelhavet. Og store floder har vi også "gjort".  Volga og Donau i næsten hele deres længde. Rhonen, Rhinen og Douro har også holdt for!  Og det er lige før vi synes, at floderne var det mest interessante 😊  Der var noget at se på hele tiden.

Alt det har coronaen og hensynet til klimaet nok på mange måder sat en stopper for. I hvert fald i den kendte form indtil nu. Så må vi allesammen finde på noget andet og lige så godt.

Hvad med at sejle Europa rundt i moderne, mindre skibe? På floderne og kanalerne. EU har med sit TEN program ( trans-europæiske netværk ) bidraget til over 20.000 km nemme transportveje overalt i EU til vands, til lands og i luften. Og hvad med at sætte programmer i gang, så hyggelige små krydstogtskibe ( måske magen til skibet på billedet nedenfor - i øvrigt bygget i Namur tæt på os i Belgien ) kunne sejle rundt til de mange danske øer - eller andre i Østersøen ? 

Hvad med at tog-folket satte kasketten om i nakken og opfandt gemytlige "tog-krydstogter" til spændende steder ? Eller få flyselskaber til - ligesom australske Qantas gør - tilbyde "Mystery Flights" - fly, der flyver til "Nowhere", dvs. passagererne får ikke at vide, hvor turen går hen. Men det gør den - og der er lavet et spændende og uventet program, hvor de lander 😊

Og hvad skal man så gøre med de store krydstogtskibe? Der er i øvrigt alt for mange af dem, dvs. flere end der er brug for.  En del af dem kunne f.eks. bruges som fantastiske hoteller i byer eller områder, hvor den slags mangler.  Enten permanent - eller flyttet fra sted til sted, afhængig af hvor der er brug for dem.

Ja, hvorfor ikke!!  Vi må for alvor til at tænke nyt - og tænke fremad!  Og det var så den gamle rejsemand fra "verdensfirmaet", rejsebureauet APOLLON, der talte 😊

 


CroisiEuropes flodskibe


Comments

Popular posts from this blog

DEN 2. OKTOBER 1972: FESTDAG FOR DANSK TILSLUTNING TIL EF

DANSKTALENDE ROBERT HABECK - MULIG KOMMENDE TYSK FORBUNDSKANSLER

DET DANSKE SPROG KAN VÆRE MEGET DRILSK !