DAGENS HØST I GÅR: CORONA LUKNING HER I BELGIEN & BREXIT UDEN AFTALE

DEN 17. OKTOBER:

Dagen i går bragte mindst to nyheder, som jeg gerne kort vil omtale her.  Nyheder og nyheder ? – begge dele var klart ventet af mange af os.

Den ene var, at CORONA-SITUATIONEN HER I BELGIEN nu igen er så alvorlig, at regeringens kriseudvalg har set sig nødsaget til at indføre en række endda meget skrappe indskrænkninger i vor mulige gøren og laden.  Grunden er, at antallet af alle de kedelig tal stiger voldsomt hver eneste dag:  antal smittede, antal hospitalsindlæggelser, antal patienter i intensiv behandling og delsvis også antal døde.

Derfor gælder bl.a. følgende regler fra på mandag den 19. oktober og mindst 1 måned frem:

 

1. Man må højest se 1 person jævnligt. Som vor nye statsminister sagde : Man må kun kramme 1 person. Og det skal være den samme hele måneden! Dog må man gerne have 4 personer til middag, te eller kaffe. Det skal være de samme max. 4 personer inden for 15 dage. Efter to uger kan man så bytte dem ud med andre 4.

 

2. Alle cafeer og restauranter lukker.

 

3. Telework er den FASTE regel. Kun hvor det simpelt hen ikke er muligt, kan man gå på arbejde

 

4.  Der er udgangsforbud mellem kl. 00.00 og 05.00

 

5. Alkohol må ikke sælges nogen steder efter kl. 20.00.

 

1.     Man må købe mad ud af huset fra restauranter - dog kun indtil kl. 22.00.

 

2.     Julemarkeder er aflyst. De mindre markeder må fortsat finde sted, f.eks. vort hyggelige lørdagsmarked her i Rixensart

 

Dette er de vigtigste nye regler.  Deres virkning vil blive vurderet af krisekomiteen om 14 dage.

 

Det andet var BREXIT.  Her lykkedes det i går Boris Johnson på sin særlige facon at smække så hårdt med døren, at han ikke kan få døren op igen.  Ja, nøglen røg også så langt væk, at han ikke kan finde den.   Det vil med andre ord sige, at det  næsten med garanti ender med et Brexit uden aftale.   De onde lo 😊 – og de gode græd   Nu må vi så videre derfra !  Verden går ikke under – i hvert fald ikke i EU.

 

Foto:   

Comments

Popular posts from this blog

DANSKTALENDE ROBERT HABECK - MULIG KOMMENDE TYSK FORBUNDSKANSLER

DEN 2. OKTOBER 1972: FESTDAG FOR DANSK TILSLUTNING TIL EF

DET DANSKE SPROG KAN VÆRE MEGET DRILSK !