NY SERVICE OM GENÅBNINGEN AF EUROPA


DEN 17. JUNI:

Det er i år 25 år siden, at den såkaldte SCHENGEN AFTALE trådte i kraft.  Den var underskrevet ti år før og trådte i kraft i 1995.  Den afskaffede kontrollen ved grænserne mellem de fleste EU-lande. Ialt 26 europæiske lande med tilsammen 420 millioner indbyggere er i dag med i Schengen samarbejdet, herunder også de nordiske lande. Den har haft kolossal betydning for både uhindret persontrafik mellem landene og for erhvervslivet, der har sparet milliarder med den frie varehandel. Samtidig er Schengen samarbejdet også et fælles samarbejde om de ydre grænser omkring Schengen-landene, herunder bevogtning, fælles visa for indrejse i Schengen-området, fælles databaser med oplysninger om eftersøgte og andre kriminelle.   

Schengen samarbejdet koordineres af EU Kommissionen i tæt samarbejde med de deltagende lande.

Man kan læse mere om samarbejdet på engelsk her:

Som alle ved, har corona-krisen betydet, at de fleste europæiske lande har lukket deres grænser midlertidigt.    Man er nu i fuld gang med at genåbne alle disse grænser.  Det sker i de fleste tilfælde i koordination med hinanden.

Da der fortsat af sundhedsmæssige grunde er forskellige regler for indrejse og ophold i mange lande, har EU Kommissionen netop startet en særlig hjemmeside, hvor man på alle 24 officielle sprog, herunder dansk, meget let kan skaffe sig viden om, hvordan reglerne er i det eller de lande, man har tænkt sig at rejse til, f.eks. på ferie.

Denne hjemmeside hedder RE-OPEN EU  ( Genåbn EU ).   Og dens danske udgave er her:

Her kan man meget nemt vælge det land, man ønsker at rejse til og dermed få alle nødvendige oplysning.

Hjemmesiden er gratis – og den opdateres hele tiden, når der kommer nye regler i genåbningen.

Vær med til at sprede informationen om denne nye service i jeres netværk.

Comments

Popular posts from this blog

DEN 2. OKTOBER 1972: FESTDAG FOR DANSK TILSLUTNING TIL EF

DANSKTALENDE ROBERT HABECK - MULIG KOMMENDE TYSK FORBUNDSKANSLER

DET DANSKE SPROG KAN VÆRE MEGET DRILSK !